Ei-muffins met spinazie en tomaat
Ei-muffins met spinazie, tomaat en mozzarella zijn makkelijk om te maken en mee te nemen. Deze passen prima in een koolhydraatarm dieet.
Kookgerei
- 1 muffinvorm
- 1 koekenpan of gewone pan
Ingrediënten (9 stuks)
- 6 eieren
- 2 handjes spinazie
- 12 snoeptomaatjes
- 125 gr geraspte mozzarella
- olie om in te vetten
- zout
- peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet je muffinvorm in.
- Roerbak de spinazie kort in een koekenpan.
- Knijp het vocht eruit.
- Snijd of knip de spinazie klein.
- Halveer de snoeptomaatjes.
- Kluts de eieren los met een vork.
- Meng de spinazie, tomaatjes en mozzarella door de geklutste eieren.
- Breng op smaak met een zout en peper.
- Verdeel het mengsel over de muffinvorm.
- Niet hoger vullen dan driekwart, anders gaat het erover heen tijdens het bakken.
- Zet de muffinvorm(en) in het midden van de oven bak ze tot de muffins goudbruin en gaar zijn in ongeveer 30 minuten afbakken.
Bron: FlyingFoodie