Ei-muffins met spinazie en tomaat

Ei-muffins met spinazie, tomaat en mozzarella zijn makkelijk om te maken en mee te nemen. Deze passen prima in een koolhydraatarm dieet.

Kookgerei
  • 1 muffinvorm
  • 1 koekenpan of gewone pan

Ingrediënten (9 stuks)

  • 6 eieren
  • 2 handjes spinazie
  • 12 snoeptomaatjes
  • 125 gr geraspte mozzarella
  • olie om in te vetten
  • zout
  • peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet je muffinvorm in.
  • Roerbak de spinazie kort in een koekenpan.
  • Knijp het vocht eruit.
  • Snijd of knip de spinazie klein.
  • Halveer de snoeptomaatjes.
  • Kluts de eieren los met een vork.
  • Meng de spinazie, tomaatjes en mozzarella door de geklutste eieren.
  • Breng op smaak met een zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvorm.
  • Niet hoger vullen dan driekwart, anders gaat het erover heen tijdens het bakken.
  • Zet de muffinvorm(en) in het midden van de oven bak ze tot de muffins goudbruin en gaar zijn in ongeveer 30 minuten afbakken.

Bron: FlyingFoodie