Tonijn-huzarensalade

Een heerlijk bijgerecht waarbij de aardappels vervangen zijn door bloemkoolroosjes. Deze variant is met tonijn, maar die kan ook vervangen worden door corned beef of gerookte kip als je er een vleesversie van wil maken. Maak deze salade van tevoren en bewaar hem in de koelkast, dan wordt hij nog lekkerder.

Benodigdheden

  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 2 blikjes tonijn (op water)
  • 10 zure augurken
  • 20 zure zilveruitjes
  • 1 blikje doperwten en wortelen (350 gram)
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl paprikapoeder
  • (eventueel als extra nog een rode ui)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de bloemkool als kleine roosjes in 10-12 minuten gaar.
  2. Laat de tonijn, de doperwtjes en wortelen uitlekken.
  3. Snij de wortels in kleine stukjes en de augurk in kleine plakjes.
  4. Meng de bloemkoolroosjes met de mayonaise en peper en zout. 
  5. Meng vervolgens alle ingrediënten erdoor.
  6. Meng op het laatst nog 1 el augurkennat erdoor en 1 tl paprikapoeder.
  7. Laat de salade een aantal uren in de koelkast staan.