Veggies first!

Gepubliceerd op 19 april 2024 om 09:13

Via een vriendin kreeg ik een filmpje, waarin werd uitgelegd dat het belangrijk is om de ingrediënten van een gerecht in een bepaalde volgorde te eten. Hiermee verlaag je de glucosepieken, die je krijgt door het eten van een gerecht met wel 75% zonder dat je de ingrediënten verandert of aanpast.

De juiste volgorde heeft een enorme impact op je suikerspiegel. Je kan gewoon hetzelfde eten en het maakt niet uit hoeveel je eet of wat je eet, maar je hebt hierdoor veel minder last van glucosepieken.

De juiste volgorde:

  • eerst de groente
  • dan de proteine en vetten
  • zetmeel en suikers (koolhydraten) als laatste.

Als voorbeeld nemen we een gerecht met vis, broccoli, pasta, olijfolie en een avocado.
De juiste volgorde voor een goede glucosespiegel is:

  1. Broccoli
  2. Vis
  3. Avocado* & olijfolie (avocado en olijfolie kan je gelijk eten met de vis)
  4. Pasta

Je hoeft niet te wachten tussen de verschillende ingrediënten door, je kunt ze gewoon achter elkaar opeten. Het belangrijkste is, dat je altijd begint met de groente.

* Avocado is een vrucht van de avocadoboom en valt daardoor officieel onder fruit.

Wie weet heb je hier wat aan, ik ga het in ieder geval proberen zoveel mogelijk aan te houden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.