Life is full of pasta-billities

Gepubliceerd op 7 december 2023 om 09:45

I'm a pasta girl in a pasta world! Welke pasta het ook is, ik hou ervan! Spaghetti, Tagliatelle, Lasagne, Tortellini, Cannelloni of Ravioli, je mag mij er voor wakker maken, heerlijk!

Maar ja... pasta is gemaakt van tarwegriesmeel en die bevatten koolhydraten. De hoeveelheden per pastasoort zijn hetzelfde, het enige wat verschil maakt, is de vorm. Wil je pasta eten, kies dan de volkoren variant, want deze bevat minder koolhydraten dan witte pasta. Witte pasta wordt gemaakt van bloem waarin niet meer de vezels en een groot deel van de voedingsstoffen zitten, die wel in volkorenmeel zitten.

De spaghetti vervang ik wel eens door courgette of gebruik de courgette als lasagnebladen, maar ja, het is geen pasta. Tip van mijn diëtiste: neem de volkoren versie van de pasta en neem er niet teveel van. Maak een gezonde pastasaus met veel groente en neem daar dan wat meer van.

Geen zin om de saus zelf te maken, neem dan de pastasaus van Grand'Italia Tradizionale, deze bevat de minste calorieën en er is weinig suiker aan toegevoegd. Zelf gebruik ik de tomatenblokjes uit blik en voeg daar zelf veel groente (wortel, ui, paprika, courgette, tomaat) en Italiaanse kruiden aan toe. Verse basilicum erbij doet het ook altijd goed.

Wil je bijvoorbeeld de lasagne maken zonder pasta, dan is courgette of pompoenlasagnebladeren een goed en gezond alternatief. Deze bevatten veel minder koolhydraten en je hebt hierdoor extra groente in je gerecht. 

Klik hier voor een aantal gezonde pastagerechten van het Diabetes Fonds.

Bron: Diabetes Fonds

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.