Oopsie, oopsie!

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 10:56

Een vriendin wees mij enige tijd geleden op het recept van Oopsie broodjes! Waarom de naam “Oopsie” vraag je je nu waarschijnlijk af?

Een blogger uit Amerika wilde koolhydraatarme kwarkbroodjes maken, maar kwam er na het bakken achter, dat ze geen kwark, maar roomkaas had gebruikt. Een gevalletje ‘“Oops” dus. Het bleek een succes, want het Oopsie broodje was zeer smaakvol en de structuur was verrassend. 

Vanochtend besloot ik het maar eens te proberen. Na de bereiding moesten ze een half uurtje in de oven. Je kan ze 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren, maar dat was hier tijdens het zondagsontbijt niet meer nodig… ze gingen alle 6 op.

Benodigdheden (voor 6 Oopsies):

  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas (ik heb Philadelphia light gebruikt)
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder (ik heb biologische wijnsteenbakpoeder gebruikt)

Voor de bereiding klik hier voor het gehele recept.

Dit is het basisrecept, maar je kunt er natuurlijk zelf nog extra ingrediënten aan toevoegen. Ook handig om te gebruiken voor bijvoorbeeld een broodje hamburger. Het normale broodje vervang je door 2 Oopsies (1 eronder en 1 erbovenop) en bevatten daardoor nagenoeg geen koolhydraten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje
  • Calorieën: 93
  • Vetten: 8,1
  • Koolhydraten: 0,8
  • Eiwitten: 4,2

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.