Zondagontbijtje: koolhydraatarme pannenkoekjes

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 11:33

In december deed ik een poging om koolhydraatarme pepernoten en oliebollen te maken, dus bestelde alle ingrediënten hiervoor online. Mijn keuken staat inmiddels vol met potten amandelmeel, kokosmeel, vanille-extract, Erythritol, wijnsteenbakpoeder en ga zo maar door.

Van de week was ik aan het googlen om te zien waarvoor ik deze ingrediënten nog meer kan gebruiken en stuitte op een recept voor koolhydraatarme amandelmeel pannenkoekjes van lowcarbchef. Goed moment om deze te maken voor het zondagochtend ontbijt. 

Ingredienten voor pannenkoekenbeslag
Pannenkoekenbeslag in serveerring
Amandelmeel pannenkoeken

Volgens het recept moet alles om beslag te maken in de blender, maar ik koos ervoor om het met de mixer te doen. Daarna het beslag 5 minuten laten rusten en toen konden we gaan bakken. In eerste instantie deden we het beslag in een garneerring om mooie ronde pannenkoekjes te krijgen, maar dat lieten we in de 2e bakronde maar achterwege. Te veel gedoe en dus werden het vervolgens een soort van driehoekjes ;-).

Ik moet zeggen, ze zijn niet verkeerd. Iets korreliger dan gewone pannenkoeken door het amandelmeel, maar de smaak is prima. En misschien de volgende keer iets minder ei erin, want dit overheerst wel een beetje in de smaak. 

De ingrediënten, die je nodig hebt (voor 10 kleine pannenkoekjes), zijn:

Voor de bereiding klik hier om naar de website van Lowcarbchef te gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.