Het is Pasen en dan maken wij traditiegetrouw een gezellige paasontbijt/brunch. Stond het tot vorig jaar vol met zoete lekkernijen, chocolade, macarons, vruchtensap en croissants, dit jaar letten we natuurlijk extra op de koolhydraten en de vetten.
Ik ging op zoek naar lekkere paasgerechtjes, koolhydraatarm en net zo lekker, maar beter voor de diabetes.
Gisteren al de nodige voorbereidingen getroffen, want dit gerecht wordt, door deze in de koelkast te zetten en van tevoren klaar te maken, alleen maar lekkerder. Een tonijn-huzarensalade zonder aardappel en deze vervangen door bloemkool.
Een paasontbijt zonder eiersalade kan natuurlijk niet. Normaal gesproken gebruik je hierbij mayonaise, maar deze versie is een gezondere low carb, waarbij de mayonaise is vervangen door cottage cheese. Voor de ingrediënten en het recept klik op de link.
Wafels waren dit jaar nieuw op de ontbijttafel. Uiteraard ook met weinig koolhydraten, dus een recept met amandelmeel, eieren en amandelmelk. Het eindresultaat zag er mooi uit, we vonden ze alleen wel wat droog en de smaak van de amandel wat overheersend. Daar gaan we nog even aan “sleutelen”.
Tot slot ei-muffins gemaakt met snoeptomaatjes, spinazie en mozzarella. Makkelijk om te maken en ook heerlijk om mee te nemen.
Daarbij lekker broodbeleg, zoals rosbief, 30+ kaas en gerookte zalm. En voor de niet-diabetici een paasstol, afbakbroodjes, chocolade paashagel en een cinnamon plukbrood. Een geslaagd paasontbijt, waar we morgen ook nog van kunnen genieten ;-).
Reactie plaatsen
Reacties